Teázás, kávézás? Dobd fel egy szuper finomsággal! Kóstold meg a házi készítésű Matchás-mandulás Biscottit! Ropogós, tele van igazi matcha ízzel és apróra tört mandulával. A tökéletes ízharmonía garantált!
Matchás-mandulás Biscotti
30 perc
Közepes
Lépések
- Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra. Béleljen ki egy tepsit sütőpapírral.
- Egy tálban keverd össze a lisztet, a matcha port, a sütőport és a sót. Tedd félre.
- Egy másik tálban keverd habosra az olasztottvajat és a cukrot. Add hozzá egyesével a tojásokat, minden hozzáadás után jól ki kell keverni. Keverd hozzá a mandulakivonatot.
- Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a nedvesekhez, keverd, amíg tészta nem lesz. Keverd bele az apróra tört mandulát.
- Felezd meg a tésztát. A sütőpapírral bélelt tepsin formázz mindkét feléből egy-egy rudat, körülbelül 30 cm hosszú és 5 cm széles legyen.
- Süssük 20-25 percig, vagy amíg a rudak szilárdak és enyhén aranybarnák nem lesznek.
- Hagyd a rudakat 10 percig hűlni, majd tedd át őket egy vágódeszkára. Éles késsel vágd a rudakat 1,5 cm széles szeletekre.
- Rendezd el a szeleteket újra a tepsin, vágott oldalukkal lefelé. Süssük még további 10-12 percig, vagy amíg a biscottik aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
- Tálalás előtt teljesen hűtsük ki.
Hozzávalók
- 1 evőkanál Culinary Matchy Matcha por
- 2 csésze liszt
- 1 csésze kristálycukor
- 1/2 csésze olvasztott vaj (sótlan)
- 2 nagy tojás
- 1 teáskanál mandulakivonat
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál só
- 1 csésze apróra tört mandula