Szupergyors, környezetbarát és biztonságos szállítás, 990 Ft-tól csomagautomatákba és házhoz! 📦

Matchás-mandulás Biscotti

matcha mandula biscotti recept
30 perc
Közepes

Teázás, kávézás? Dobd fel egy szuper finomsággal! Kóstold meg a házi készítésű Matchás-mandulás Biscottit! Ropogós, tele van igazi matcha ízzel és apróra tört mandulával. A tökéletes ízharmonía garantált!

Lépések

  1. Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra. Béleljen ki egy tepsit sütőpapírral.
  2. Egy tálban keverd össze a lisztet, a matcha port, a sütőport és a sót. Tedd félre.
  3. Egy másik tálban keverd habosra az olasztottvajat és a cukrot. Add hozzá egyesével a tojásokat, minden hozzáadás után jól ki kell keverni. Keverd hozzá a mandulakivonatot.
  4. Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a nedvesekhez, keverd, amíg tészta nem lesz. Keverd bele az apróra tört mandulát.
  5. Felezd meg a tésztát. A sütőpapírral bélelt tepsin formázz mindkét feléből egy-egy rudat, körülbelül 30 cm hosszú és 5 cm széles legyen.
  6. Süssük 20-25 percig, vagy amíg a rudak szilárdak és enyhén aranybarnák nem lesznek.
  7. Hagyd a rudakat 10 percig hűlni, majd tedd át őket egy vágódeszkára. Éles késsel vágd a rudakat 1,5 cm széles szeletekre.
  8. Rendezd el a szeleteket újra a tepsin, vágott oldalukkal lefelé. Süssük még további 10-12 percig, vagy amíg a biscottik aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
  9. Tálalás előtt teljesen hűtsük ki.

Hozzávalók

  • 1 evőkanál Culinary Matchy Matcha por
  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze kristálycukor
  • 1/2 csésze olvasztott vaj (sótlan)
  • 2 nagy tojás
  • 1 teáskanál mandulakivonat
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 csésze apróra tört mandula
10% kedvezmény

Iratkozz fel hírlevelünkre a 10%-os kuponért és értesülj elsőként az exklúzív ajánlatokról!