Dobd fel a klasszikus banánkenyeret egy kis matchával! A matchas banánkenyér a tökéletes harmóniája a banán ízének és a matcha finom földességének, mely ellenállhatatlan finomsággá varázsolja.
Matchás banánkenyér
60 perc
Könnyű
Lépések
- Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra. Vajazd és lisztezd meg a kenyérformát.
- Egy nagy tálban keverd össze a tört banánt, a matcha port, az olvasztott vajat, a cukrot, a tojásokat és a vaníliakivonatot.
- Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
- Add hozzá a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz, és keverd össze, míg össze nem áll.
- Öntsd a tésztát az előkészített kenyérformába.
- Süssük 50-60 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán nem jön ki.
- Hagyd a matchás banánkenyeret 10 percig a formában hűlni, mielőtt kiveszed, hogy teljesen kihűljön.
Hozzávalók
- 2 teáskanál Culinary Matchy Matcha por
- 3 érett banán, pépesítve
- 1/2 csésze olvasztott vaj (sótlan)
- 1 csésze cukor
- 2 nagy tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 és 1/2 csésze liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só